HÍR RÉSZLETEK
2011.03.24
Rába: Bővülő termékpaletta, erősödő kapcsolatok a Scaniával

Újabb üzletek elnyerésével tovább erősítette pozícióját a győri Rába Futómű Kft. az európai tehergépjármű piacon. A Scania céggel kötött megállapodás révén jelentősen bővül a szállítási terjedelem, mindez az európai növekedés egyik meghatározó tényezője lehet a jövőben.

A Scania és a Rába Futómű Kft. immáron 5 éves múltra visszatekintő kapcsolata az idei évben újabb mérföldkőhöz érkezett. A Rába 2011-től további futómű komponensek szállítását kezdi meg a Scania tehergépjárműveihez. A győri vállalat 2007-ben kapott először megbízást a prémium tehergépjárműveket gyártó svéd cégtől kovácsolt mellső tengelytestek gyártására. A felek az elmúlt években folyamatosan keresték az együttműködés bővítésének lehetőségét, egyre szorosabbra fűzték kapcsolatukat.
Az újonnan elnyert üzletek jelentőségét a szállított termékek komplexitása illetve a gyártási volumen tekintetében is fennálló komoly növekedési potenciál is jelzi, amelyhez hozzáadódik a szállítási terjedelem bővítésének további lehetősége. Az éves forgalom a két cég relációjában a felfutást követően jelentősen emelkedhet az új üzleteknek köszönhetően.
Minőségével, pontosságával és megbízhatóságával az elmúlt években a Rába stabil beszállítói pozíciót vívott ki magának a kormányzott futóművek gyártása terén a Scaniánál. A svéd cég a gyártási folyamat fontos és integráns részeként tekint beszállítóira, és azonos elvárásokat fogalmaz meg beszállítóival és saját termelési egységeivel szemben. „A Scania mindig kölcsönös bizalmon és tisztességen alapuló hosszú távú kapcsolatokra törekszik”mondta el Roger Rytterström a Scania beszerzési igazgatója.
„Büszkeséggel tölt el, hogy a Scania a globális járműipar prominens szereplőjeként bizalmat szavaz termékeinknek, így egy igazán rangos európai klubhoz csatlakozhat cégünk”- mondta el Pintér István a Rába Nyrt. elnök-vezérigazgatója. „Üzletfejlesztési sikereink egyúttal fontos visszaigazolást jelentenek a meglévő vevőkörre alapozott fókuszált növekedést hirdető új stratégiánk helyességéről.”