SAJTÓHÍREK
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
2011.09.06
Rába: Exportképes a BKV számára kifejlesztett S91 midibusz
Rába: Exportképes a BKV számára kifejlesztett S91 midibusz

Sikeresen zárult a midibuszok tesztje a BKV-nál
A napokban S91 típusú midibuszok norvégiai szállítására nyert megbízást a Rába Jármű Kft. A jármű elődjéből már több mint kétszáz darab közlekedik Európa nagyvárosaiban. A nemzetközi siker mellett a midibusz a BKV második budavári tesztjét is problémamentesen zárta. Mindez jelzi, hogy az S91, amit a Rába Jármű Kft. a Molitus Kft-vel és a Webasto Hungária Kft-vel közösen fejlesztett ki, támaszodva az Ikarus által is fémjelzett tradicionális magyar járműipari tapasztalatokra, a hazai és külföldi beszállítói háttérrel európai színvonalú jármű gyártására képes.

2011.08.01
Tovább növelte az európai piacokon árbevételét a Rába

A Rába csoport 2,8 százalékos növekedéssel 18,2 milliárd forint árbevételt ért el 2011 első félévében, megőrizve üzemi szintű eredményességét. A társaság stratégiai piacainak erősödése töretlenül folytatódott, ami a társaság hosszú távú szerződésállományában is kedvezően csapódott le. A növekedés a futómű üzletág jelentős – elsősorban az európai piacokon elért – bővülésének, és az alkatrész üzletág kisebb emelkedésének köszönhető.

2011.07.25
A VW csoport előszobájában a Rába

Évi 1 milliárd forintos üzletet jelent az együttműködés a német Fehrerrel

A felfutást követően évente mintegy 750 ezer személygépkocsihoz szállíthat fém alkatrészeket az F.S. Fehrer Automotive GmbH-nak a Rába. A 2012-ben induló együttműködés közel évi 1 milliárd forintos üzletet jelent a Rába Alkatrész üzletágának. A kooperáció stratégiai értékét jelzi, hogy a Fehrer a többi között a VW csoport egyik jelentős beszállítója.

2011.07.04
Rába: Újabb jelentõs megállapodás az európai haszonjármû piacon
3 éves megállapodást írt alá a Rába Futómű Kft., melynek értelmében a vállalat közel 25 millió euró értékben szállít futómű komponenseket a világ egyik vezető járműipari vállalatának. A jelentős tehergépjármű gyártóval kötött szerződés a cég stratégiai törekvéseivel össz-hangban tovább erősíti a Rába beszállítói pozícióit az európai piacon. Az új együttműködésnek köszönhetően Európában összességében évente immáron mintegy 100.000 új teherautó gördül le Rába terméken a szerelőszalagról.
2011.06.14
Rába: Hosszú távú stratégiai megállapodás a BPW-vel
A válság utáni időszak növekvő piaci lehetőségeire készülve 2015 végéig szóló, mintegy 30 millió euró értékű szállítási megállapodást írt alá a Rába Futómű Kft. és a BPW Hungária Kft. A szerződés egy stratégiai termékkör tekintetében biztosít növekvő értékesítési potenciált és stabil piaci pozíciót a győri vállalatnak tovább bővítve az európai értékesítés volumenét.
2011.06.07
Új lendületet kap a Rába ingatlanportfóliójának hasznosítása

A Rába Járműipari Holding Nyrt. Győr város önkormányzatával közösen bemutatta a belvároshoz szervesen kapcsolódó ingatlanterületek fejlesztésére vonatkozó új koncepcióját. A komplex fejlesztési elképzelés a város természetes növekedési ütemével lépést tartó, sokfunkciós, a 21. századi elvárásoknak megfelelő, komplementer városközpont kialakítását célozza. A tervek megvalósításában Győr város is jelentős részt vállal, a Rába elsősorban a beépíthető ingatlanterületet biztosítja a Városrét fejlesztéséhez, amitől minden fél jelentős értéknövekedést vár.

2011.05.16
Stabilizálódó, élénkülõ növekedés a Rábánál

A Rába Csoport jelentős, 17,4 százalékos növekedés mellett 9,3 milliárd forint árbevételt értel 2011. I. negyedévében. E teljesítmény főként a futómű üzletág közel 40 százalékos bővülésének köszönhető, az alkatrész üzletág kisebb emelkedése és a jármű üzletág lényegesen alacsonyabb szintje mellett. Az iparági környezet stratégiai termékkörökben bekövetkezett javulása növekvő rendelésállományban ölt testet.

2011.05.13
Önálló kutatás-fejlesztési bázist adott át a Rába 115 éves évfordulóján
Önálló kutatás-fejlesztési bázist adott át a Rába 115 éves évfordulóján
Átfogó innovációs programjának újabb eredményeként a mai napon megnyitotta Technológiai Centrumát a Rába Nyrt. A közel 4400 négyzetméteres, legkorszerűbb technológiával felszerelt vizsgálati és technológiai bemutató központot Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter adta át Győrött. A vállalat önálló kutatás-fejlesztési bázisa elsősorban a társaság a futómű üzletága számára biztosít vizsgálati hátteret a stratégiai szegmensekre fókuszáló intenzív termékfejlesztési munkához. A kapcsolódó bemutató központban 115 év kiemelkedő műszaki alkotásait mutatja be a vállalat.
2011.04.29
A Rába közgyűlése támogatta a menedzsment stratégiai céljait
A Rába Nyrt. közgyűlése elfogadta az igazgatóság beszámolóját a társaság 2010. évi működéséről. A Rába kitűzött céljait teljesítve 35,8 milliárd forintos árbevétellel, 32 milliárdos mérlegfőösszeggel zárta a trendfordulót jelentő 2010. évet. A cégcsoport növekedéséhez mindhárom üzletág emelkedő árbevétellel járult hozzá, s üzemi szinten eredményesen működött. A közgyűlés felhatalmazta a társaságot sajátrészvény-vásárlásra, határozata értelmében osztalékfizetésre ebben az évben nem kerül sor.
2011.03.24
Rába: Bővülő termékpaletta, erősödő kapcsolatok a Scaniával

Újabb üzletek elnyerésével tovább erősítette pozícióját a győri Rába Futómű Kft. az európai tehergépjármű piacon. A Scania céggel kötött megállapodás révén jelentősen bővül a szállítási terjedelem, mindez az európai növekedés egyik meghatározó tényezője lehet a jövőben.