SAJTÓHÍREK
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
2012.11.14
Új Rába-futómű a Claas zászlóshajó termékében
Új Rába-futómű a Claas zászlóshajó termékében

A Claas legnagyobb teljesítményű, több mint 500 lóerős univerzális erőgépéhez szállít futóműveket a Rába 2012-től. Az új üzletnek köszönhetően a mezőgazdasági szegmensből származó árbevétel jelentős növekedése várható a győri cégnél.


2012.10.24
Új üzlet a Marmon-Herringtontól
Új üzlet a Marmon-Herringtontól
Már az idei évben erőteljesen növeli speciális tehergépjármű futóműveinek amerikai értékesítését a Rába. A felfutás egy jelentős, 15 millió dollárt meghaladó összértékű brazil megrendelésnek köszönhető, melyet a Marmon-Herringtonnal együttműködésben teljesít a vállalat az idei és a következő év során.
2012.08.02
Beérett a Rába üzleti és termékfejlesztési politikája
Már nemcsak a vevőknél, az eredménysorokon is bizonyított a vállalati stratégia

2012 első félévében ismét dinamikus bővülés jellemezte a Rábát: a társaság 16,8 százalékkal növelte árbevételét az előző év hasonló időszakához képest, amely így elérte a 21,2 milliárd forintot. A futómű üzletág kiugró teljesítménye a csoporteredmények növekedésének is lendületet adott. Míg az EBITDA több mint 16%-kal emelkedett, az üzemi eredmény tisztán működésből származó számokkal csaknem két és félszeresére ugrott az év első hat hónapjában. A cégcsoport összességében közel 1 milliárd forintos teljes átfogó eredménnyel zárta az év első felét.
2012.06.19
Új Igazgatósági és Felügyelő Bizottsági tagok a Rábánál
Az új Igazgatósági, Felügyelő Bizottsági és Audit Bizottsági tagok megválasztása, a testületek korábbi tisztségviselőinek visszahívása és az Alapszabály módosítása szerepelt a Rába Járműipari Holding Nyrt. rendkívüli közgyűlésének napirendjén. A rendkívüli közgyűlés összehívását a társaságban a szavazatok többségével rendelkező részvényes, a Magyar Állam képviseletében eljáró MNV Zrt. kezdeményezte.
2012.05.09
Dinamikus növekedési pályán a Rába

2012 első negyedévében tovább folytatódott az árbevétel markáns bővülése a Rábánál. A vállalatcsoport 6%-ot meghaladó növekedés mellett közel 10 milliárd forintos forgalmat realizált az év első három hónapjában. Az eredményhez jelentős mértékben hozzájárult a cégcsoport húzó ága, a Futómű üzletág, és az Alkatrész üzletág is számottevő javulást tudott felmutatni. A Jármű üzletág megrendeléseit az export lendületes bővülése jellemezte. Az EBITDA jelentős növekedése mellett a vállalat pozitív tárgyévi eredményt könyvelhetett el.


2012.04.19
A Rába Közgyűlése egyetért a társaság hosszútávú céljaival

A Rába Nyrt. éves rendes Közgyűlése elfogadta az Igazgatóság beszámolóját a társaság 2011. évi működéséről. A Rába Csoport 454,5 millió forintos tárgyévi eredménnyel, 35,7 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta a 2011. üzleti évet. A cégcsoport tovább erősítette pénzügyi stabilitását, eredményességéhez mindhárom üzletág pozitív üzemi eredménnyel járult hozzá.


2012.04.05
A Suzuki új modelljéhez is a Rába szállít ülés főegységeket
Évente mintegy 2,5 milliárd forintos árbevételt hozhat a Rábának az a megállapodás, amelynek keretében a társaság Alkatrész üzletága hátsó ülésvázakat és -huzatokat, valamint fejtámlahuzatokat gyárt a Suzuki új generációs modelljébe.
2012.03.12
A John Deere ismét a Rábát választotta
A John Deere ismét a Rábát választotta
Több mint egy évtizedes együttműködést követően a John Deere ismét a Rábát bízta meg egyik csúcskategóriás terméke, az 560 lóerős, gumihevederes traktor futóműveinek kifejlesztésével. A fejlesztés eredményesen zárult, a sorozatgyártás megkezdődött, a felek 5 évre szóló hosszú távú szállítási megállapodást kötöttek.
2012.02.14
Üzemi szinten az elmúlt 10 év legeredményesebb évét zárta a Rába

Tízszázalékos árbevétel-növekedés, megerősített beszállítói pozíciók
2008 óta a legmagasabb negyedéves árbevételét érte el a Rába csoport 2011 utolsó negyedévében. A múlt év egészében pedig a társaság 9,9 százalékos növekedés mellett 39,3 milliárd forint árbevételt, illetve 3,85 milliárd forint EBITDA eredményt ért el. A társaság mindhárom üzletága eredményes volt üzemi szinten. A külföldi piacok bővülésére épülő erőteljes növekedéshez a futómű üzletág 15 százalékos, az alkatrész üzletág 11 százalékos árbevétel-növekedéssel járult hozzá. A társaság 465 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2011. évet.

2011.11.16
Rába - Közelebb a világ járműiparának élvonalához

Beszállítói szerződéssorozattal megerősített pozíciók Európában és a tengerentúlon
2011 első kilenc hónapjában a Rába csoport 3,5 százalékos növekedéssel 26,4 milliárd forintra gyarapította árbevételét. A társaság az év során több jelentős stratégiai megállapodást kötött nemzetközi és európai járműipari társaságokkal, ezzel megerősítette pozícióját a szektor vezető szereplőinél.