SAJTÓHÍREK
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
2014.01.20
Alkatrész üzletág: Erősödő pozíciók az európai személygépkocsi-piacon
Stratégiai jelentőséggel bír a Rába számára a német Kirchhoff Grouppal nemrégiben megkötött megállapodás, amelynek értelmében a vállalat évente közel 600 000 nyugat-európai személyautóhoz szállít présalkatrészeket. Az új üzlet éves szinten több mint 500 millió forintos árbevételt biztosít a Rába Alkatrész üzletágának.
2013.10.24
Hódítanak a hibrid tömegközlekedési eszközök

Hazai felhasználók számára is elérhető a legkorszerűbb hibrid technológia
A belgiumi Busworld kiállításon minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kaptak a környezetkímélő megoldások, az alternatív hajtású járművek. A Rába stratégiai partnere, a Volvo több mint 1200 eladott hibrid busszal egyértelműen piacvezető. A környezetvédelmi normák szigorodásával párhuzamosan a Volvo az Euro6-os dízelmotor fejlesztésen túlmutató megoldással párhuzamos hibrid hajtásláncot alkotott. A Rába és a Volvo együttműködése a magyar felhasználók számára is elérhetővé teszi a legkorszerűbb hibrid technológia alkalmazását. A hibrid technológia új lehetőséget, új távlatokat nyit a hazai közösségi közlekedés döntéshozói és az utazóközönség számára egyaránt: környezetkímélő, jelentősen halkabb és olcsóbban üzemeltethető a hagyományos buszokhoz képest.


2013.10.14
Újabb midibuszokat exportál a Rába

Svédországi szállításra kapott megbízást a cég
A korábbi kedvező minőségi és üzemeltetési tapasztalatok után újabb megrendelést kapott a Rába Jármű Kft. a svéd Vinga Bus-tól S91 típusú midibuszok szállítására. A jármű ma az egyetlen olyan magyar fejlesztésű autóbusz, amit magyar gyártó értékesíteni tudott a külpiacokon, és amelyre nemzetközi szinten igény van. A járműveket 2014 tavaszán szállítja a Rába, azt követően pedig biztosítja a szerviz- és pótalkatrészhátteret is.

2013.09.17
Csuklós autóbuszok szállítására kötött szerzõdést a Rába
A Rába Jármű Kft. 61 darab csuklós autóbusz szállításáról írt alá megállapodást a Volánbusz Zrt-vel mintegy 16 millió euró értékben. A buszok szállítási jogát a Rába közbeszerzési eljárás keretében, éles piaci versenyben nyerte el a Volvoval együttműködésben. A szállítások 2014 tavaszától kezdődnek.
2013.08.06
Rekordok féléve a Rábánál
A társaság kimagaslóan jó eredménnyel zárta 2013 I. félévét, csoportszintű üzemi teljesítménye soha nem látott szintet ért el, teljes átfogó jövedelem szerinti eredménye pedig az ezredforduló óta eltelt évek rekordja. Előbbi a 2012. évi hasonló időszakhoz képest 400 százalékkal 2.007 millió forintra nőtt, utóbbi közel megduplázódott, és 1.854 millió forintot tett ki.
2013.06.10
Renault Trucks Defense - Rába Jármű Kft. szándéknyilatkozat tűzoltójármű-alvázak közös gyártásáról
Tűzoltójármű-alvázak közös fejlesztéséről és gyártásáról írt alá szándéknyilatkozatot a Volvo csoporthoz tartozó Renault Trucks Defense és a Rába Jármű Kft. A hazai piaci lehetőségek kiaknázását célzó együttműködés a Renault élvonalbeli technológiájára és a Rába speciális kompetenciáira, fejlesztési és gyártási kapacitásaira épül.
2013.05.15
A Futómű kiváló teljesítménye az elmúlt évtized legjobb év eleji eredményét hozta a Rábának

A társaság dinamikus növekedéssel indította a 2013. évet, csoportszintű konszolidált árbevétele 16,4 százalékkal múlta felül a bázisidőszak eredményét, üzemi teljesítménye pedig közel meghétszereződött 2012 I. negyedévéhez viszonyítva. A Futómű üzletág 25 százalékot meghaladó bevételbővülése húzta magával a csoportszintű mutatókat. A vállalat összességében 860 millió forintos tárgyévi eredménnyel zárta az idei első negyedévet.


2013.04.12
2012 az áttörés éve a Rába számára – a Közgyűlés elfogadta a társaság éves beszámolóját
A Rába Nyrt. éves rendes Közgyűlése elfogadta az Igazgatóság beszámolóját a társaság 2012. évi működéséről. A Csoport kiemelkedő üzleti évet zárt 2012-ben, 1,35 milliárd forintos tárgyévi átfogó eredménnyel és 35 milliárd forintos konszolidált mérlegfőösszeggel. A társaság fókuszált növekedési stratégiája hatékony megvalósításával újabb biztos lépést tett a fejlődés irányába.
2013.02.12
Volvo Bus - Rába stratégiai együttműködés
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Volvo Csoport és a Rába Járműipari Holding több évtizedes kooperációja. A stratégiai partnerek együttműködési megállapodást kötöttek modern tömegközlekedési járművek előállítására a hazai piac számára, kipróbált technológia alkalmazása mellett, lokalizált gyártással és az importtartalom 100%-os ellentételezésével.
2012.12.03
Volvo Bus Corporation - Rába Járműipari Holding szándéknyilatkozat a buszpiaci együttműködésről

A stratégiai partnerek megállapodtak abban, hogy közösen tekintik át a hazai buszpiaci igények kielégítésének lehetőségeit. A modern tömegközlekedési járművek előállítása a magyar piacra kiforrott technológia alkalmazása mellett, lokalizált gyártással és maximalizált magyar tartalommal történhet.