SAJTÓHÍREK
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
2014.11.13
Rába: teljesülõ idei célkitûzések, kiváló készpénztermelés és alacsony hitelállomány
A társaság konszolidált árbevétele közel 34 milliárd forintot ért el 2014. I-III. negyedévében, ami csoportszinten 2,4 százalékos mérséklődést jelent a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva. A kiváló készpénztermelés az idei évben is töretlenül folytatódott, a Rába csoport EBITDA-jának értéke pedig meghaladta a 2,1 milliárd forintot 2014 első háromnegyed évében.
2014.08.07
Rába: Jelentõsen növekvõ jármû- és alkatrész-értékesítés, alacsonyan tartott hitelállomány
A társaság 13,3 százalékos növekedés mellett 26,9 milliárd forintos konszolidált, csoportszintű árbevétellel zárta 2014. I. félévét. Az értékesítési mutatók emelkedéséhez az Alkatrész és a Jármű üzletág markáns, 22, illetve 330 százalékos forgalombővüléssel járult hozzá. A Rába Csoport EBITDA szintű eredménye meghaladta a 2 milliárd forintot, és a tavalyi kiváló készpénztermelés folytatásaként a Rába az idei év első félévében 1,6 milliárd forint cash-flow-t termelt.
2014.08.04
A Volvo Group Governmental Sales (VGGS) tűzoltó járművek összeszerelését célzó megállapodást írt alá a Rábával
A Volvo Group Governmental Sales (VGGS) tűzoltó járművek összeszerelését célzó megállapodást írt alá a Rábával
A Volvo részéről Stefano Chmielewski, a Renault Trucks Defense (RTD) vezérigazgatója és Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója, illetve Torma János, a Rába Jármű Kft. ügyvezető igazgatója szállítási (keret)szerződést írt alá 2014. július 28-án, hétfőn Versailles-ban. A megállapodás három éves időtartamra tűzoltó gépjárművek összeszerelését célozza a magyar cég győri telephelyén.
2014.07.23
Hibrid hajtású buszokra kapott megrendelést a Rába
28 darab, a legkorszerűbb járműtechnológiát képviselő dízel-elektromos hibrid autóbusz szállításáról írt alá megállapodást a Rába Jármű Kft.. A most megrendelt buszflotta Budapesten fog közlekedni, így a legnagyobb európai városokban már bizonyított, fenntartható, csökkentett zajterhelésű, tisztább és zöldebb technológia jelenik meg a magyar főváros útjain is.
2014.06.03
Új szívet kapott a magyar midibusz
Új szívet kapott a magyar midibusz
Új, a legszigorúbb környezetvédelmi normáknak megfelelő, Euro6-os motort kapott a Rába győri üzemében az S91-es típusú midibusz. A jármű jelenleg az egyetlen olyan hazai fejlesztésű autóbusz, amelyet magyar gyártó a külpiacokon értékesíteni tudott. A fejlesztés mellett megkezdődött a skandináv megrendelésre készülő midibuszok átadás-átvétele is.
2014.05.15
Rába: Továbbra is kiváló készpénztermelõ képesség; 10 éves mélypontra süllyedõ hitelállomány
A Rába Csoport konszolidált, csoportszintű árbevétele 2014 első három hónapjában 11,8 milliárd forintot ért el, ami 3,5 százalékos növekedést jelent 2013 hasonló időszakához viszonyítva. A vállalatcsoport 1 milliárd forintot meghaladó EBITDA-val és 444 millió forintos üzemi nyereséggel zárta az első negyedévet. A tavalyi kimagasló cash-flow termelés idén is folytatódott 2 222 millió forint készpénztermeléssel, amelynek köszönhetően a nettó hitelállomány az elmúlt tíz év legalacsonyabb szintjére, 6,8 milliárd forintra esett.
2014.04.17
A Rába közgyűlése sikeresnek minősítette a kiemelkedő eredményeket hozó 2013 évet

A Rába Nyrt. éves rendes Közgyűlése elfogadta az Igazgatóság beszámolóját a társaság 2013. évi működéséről. A társaság kiemelkedő üzleti évet zárt, amit kiugró pénzügyi eredményei – a 2,69 milliárd forintos teljes átfogó jövedelem és a 33 milliárd forintos konszolidált mérlegfőösszeg – fémjeleznek.  A Rába árbevétel-bővülése, jelentősen meghaladva az iparági átlagot, kétszámjegyű volt a tavalyi évben, ami jelzi, hogy a fókuszált, vevői igényekre alapozott fejlesztések és a szigorú költséggazdálkodás megteremtette a tartós növekedés lehetőségét a vállalat számára.

2014.03.13
Érkeznek a Rába-Volvo együttműködés első termékei
A terveknek megfelelően halad a Rába buszprogramja
Pécsett már átvették, Budapesten pedig átadásra készek a Rába-Volvo együttműködésben szállított első autóbuszok. A szállítások a szerződésben vállalt határidő szerint megkezdődtek, a buszprogram valamennyi eleme a várt ütemben halad.
2014.02.11
Új megrendeléscsomag Európából
Jelentős üzleteket szerzett a Rába Futómű Kft. az európai piacon. A vállalat 2016-tól éves szinten mintegy 18 millió euró értékben szállít új tengelytest-modelleket a kontinens vezető tehergépjármű-gyártóinak. A megrendelések elősegítik a vállalat európai pozícióinak megerősítését és a modernizált gyártókapacitások erőteljes kihasználását.
2014.02.04
Rába alvázak a piacvezető német gyártó aszfaltozó gépeibe
2016 végéig szóló szállítási megállapodást írt alá a Rába Jármű Kft. Európa egyik vezető építőipari-jármű gyártójával, a Joseph Vögele AG-vel. A Rába új beszállítóként nyerte el a továbbfejlesztett aszfaltozó gépek alvázainak gyártási jogát. A nemrég megkötött üzlet tovább erősíti a polgári értékesítési szegmenst, és kiváló referenciát jelent a Jármű üzletág számára a további piacépítéshez.