SAJTÓHÍREK
oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
2021.04.28
Támogatási projekt megvalósulása hajtómû fejlesztésre

A Rába Futómű Kft. a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft-vel, a Jankovits Engineering Kft-vel és a Miskolci Egyetemmel együtt magasabb hatásfokú, nagyobb teljesítményű, alacsonyabb zajszintű és hosszabb élettartamú, azaz „zöldebb” hajtáslánc-hajtómű kifejlesztésére nyert el  578,95 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében, a GINOP 2.2.1-15-2016-00017 azonosító számú, „Új haszongépjármű hajtáslánc, magasabb hatásfokú, nagyobb teljesítményű, alacsonyabb zajszintű és kiterjesztett élettartammal rendelkező hajtóművének kifejlesztése” című projekttel.

A pályázat keretében elnyert támogatási összeg lehetőséget teremtett a Rába Futómű Kft. mint konzorciumvezető részére, hogy minden eddiginél nagyobb szakmai mélységben fejlessze a hajtóművek olajozásának know-how-ját, valamint olyan új megoldásokat fejlesszen ki, melyek portfóliójának zászlóshajói lesznek a jövőben. A hajtómű veszteség csökkentése, így hatásfok növelése mellett a Rába kihasználta a lehetőséget, hogy a futóművekben eddig alkalmazott, hagyományos kenési és hűtési megoldások mellett egy új, innovatív, az üzemi körülményeket figyelembe vevő hajtáslánc olajozási rendszert dolgozzon ki. A hajtómű fejlesztésének, továbbá az új típusú „okos” olajozási rendszer kidolgozásának mozgatórugója és fő iránymutatója a pályázat fő célja, egy magasabb hatásfokú, nagyobb teljesítményű, alacsonyabb zajszintű és kiterjesztett élettartammal rendelkező hajómű kifejlesztése. A projekt megvalósulási időszak 2016. július 1-től 2021. március 31-ig tartott.

A pályázati támogatás elnyerésével olyan fejlesztési lehetőségek tárultak a Rába Futómű Kft. elé, melyek kihasználásával nem csak a jelenlegi vevők megváltozott piaci igényei pl. a zajcsökkentés, a hosszabb szervízperiódus és a nagyobb hatásfok elégíthetők ki, de eredményesen vehető fel a verseny a konkurens gyártókkal, ami erősítheti a Rába nemzetközi piaci pozícióját.


2020.09.10
Megerõsített határozatok: a Rába eredményesen lezárta a 2019. üzleti évet

A RÁBA Nyrt. részvényesi kezdeményezésre 2020. szeptember 10-én Közgyűlést tartott a tavaszi járványügyi rendelkezések miatt rendhagyóan, az Igazgatóság által közgyűlési hatáskörben hozott határozatok utólagos jóváhagyása céljából.


2020.09.08
Újabb piaci szegmensben jelenik meg a Rába

A tavaly sikeresen elindult együttműködését bővíti tovább az idei évben a Rába és nemzetközi élvonalbeli partnere. Az így kulcspartnerré vált, komplett ülésrendszerekért felelős integrátor társasággal kötött újabb keretszerződés igazolja a minőségi gyártás iránt elkötelezett Rába üzletfejlesztési politikáját.

2020.08.12
A válság ellenére is kiemelt cél a pozitív és stabil mûködési cash-flow
A RÁBA Nyrt. 19,2 milliárd forintos konszolidált árbevétellel zárta 2020 első félévét. A társaság a működési hatékonyság növelésével, a stratégiai tervekbe illeszkedő, előre mutató fejlesztésekkel ellensúlyozza a koronavírus okozta válság rövid és hosszútávú hatásait.
2020.05.13
Új piaci lehetőségek kiaknázása és fejlesztések jelölik ki az utat 2020-ban
A RÁBA Nyrt. 11,8 milliárd forintos konszolidált árbevétellel zárta 2020 első három hónapját. A nehezen prognosztizálható idei évben a Rába a cash-flow-ra koncentrál, valamint működése hatékonyságának növelésére és az újonnan feltáruló piaci lehetőségek kiaknázására törekszik. 
2020.02.19
Újabb eredményes évzárás

A Rába Csoport 2,4 százalékkal növelte forgalmát a bázisidőszakhoz képest, így konszolidált árbevétele megközelítette az 50 milliárd forintot 2019 I-IV. negyedévében. A társaság történetének jelentős mérföldköveihez érkezett 2019-ben: vállalati akvizícióval erősítette gyártási kompetenciáit és termékkörét, valamint a sikeresen lezárult próbaüzem után elindította a sorozatgyártást az új kovács soron, amely a kiegészítő kapacitások idei üzembe állítását követően Európa legmodernebb integrált gyártósorává válik a mellső futómű szegmensben.

2019.11.13
Eredményes működés változékony piaci környezetben

A Rába csoport konszolidált árbevétele közel 38 milliárd forintot ért el 2019. I-III. negyedé-vében, ami 9,3 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva. Jelentős rugalmassággal és maximálisan a vevői igényekre hangolt gyártással sikerült a társaságnak a harmadik negyedév végére is eredményes gazdálkodást felmutatnia.

2019.08.28
Folytatódó forgalombővülés, stabil eredményesség

Rába Csoport közel 27,5 milliárd forintot meghaladó konszolidált, csoportszintű árbevételt realizált 2019 első félévében, 12,9 százalékkal növelve értékesítését a bázisidőszakhoz viszonyítva. A társaság tartósan eredményes gazdálkodás mellett készül a fenntartható versenyképességét támogató beruházási programja év végi zárására.

2019.05.15
Jelentõsen növekvõ árbevétel és eredményesség

A Rába Csoport kiemelkedő mértékben, 19 százalékkal növelte forgalmát 2019. első három hónapjában, így 14,7 milliárd forintos konszolidált árbevételt realizált. A tárgyidőszakban kiváló készpénztermelés támogatta a Rába üzleti építkezését, az év végéig befejeződő technológiafejlesztési program utolsó fázisait és a tegnapi napon aláírt akvizíciós megállapodást.

2018.11.14
Növekvő árbevétel, folyamatosan modernizálódó vállalat

A Rába Csoport 34,7 milliárd forintos konszolidált árbevétellel zárta az év első kilenc hónapját, ami 12,5 százalékos értékesítés-bővülést jelez a bázisidőszakhoz képest. A vállalatcsoport stratégiai programja következő mérföldkövéhez érkezik, várhatóan még ebben az évben megkezdődik az új gyártósor tesztelése.